Márton-napi töltött liba
Hozzávalók: 1 pecsenyeliba, 25 dkg sertéscomb vagy sertéslapocka, 30 dkg gomba, 2 dl tejszín, 2 birsalma, 25 dkg gesztenyemassza, 1 mokkáskanál pástétomfűszer, 1/2 dl konyak, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A libát kívül-belül megtisztítom és átöblítem. Ha lecsurgott róla a víz, a hátára fektetem, és a mellcsontját éles, hegyes kés segítségével kiveszem. Ügyelek, hogy a bőre ne sérüljön meg. A hasát belülről megsózom. A sertéscombot, a megtisztított gombát és a gesztenyemasszát ledarálom, majd hozzákeverem a sót, a borsot, a tejszínt, a konyakot és a kis kockákra vágott, tisztított, kicsumázott birsalmát. Ezt a tölteléket a liba belsejébe tömöm. A szárnyast nagy tepsibe teszem, bőrét bevagdosom és besózom. Aláöntök 2 pohár vizet, és szorosan lefedve előmelegített, forró sütőbe teszem. Két órán keresztül sütöm, majd óvatosan kiemelem a tepsiből, hogy a levét leönthessem. Fedetlenül mind a két oldalát pirosra sütöm, majd 20 perc pihentetés után felszeletelem. A tölteléket úgy osztom el, hogy mindegyik húsdarabra jusson.
Külön kínálok hozzá párolt rizst, gesztenyeropogóst, szilvabefőttet.
forrásom a receptmania.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.11.11. 12:47
Recept: Márton-napi töltött liba
Címkék: újbor bor recept libator márton napi töltött liba
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr84225165
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.