Bár a hétvégén még nem érkezik meg az igazi kánikula, a hegy levének kedvelői már most készülnek az elkövetkező napokra: a vidám, friss, élénk zamatú, könnyed bor ilyenkor a divat.
A kánikula felborít minden szabályt: léteznek olyan napok és olyan borok, amikor be kell tenni a palackot a hűtőbe, sőt "csonthidegen fogyasztani" - ajánlja az egyik borkereskedelmi cég hírlevele.
A nyári hőség egyik legvidámabb bora a királyleányka és a rizlingszilváni házasítása révén megszületett gyöngyöző bor, az Ebner Borzongás, amelyet "frissítő ivóléként" ajánlanak a szakemberek.
Az élénk buborékok, az incselkedő szisszenés után jó savak, élénk zamatok és intenzív illat figyelhető meg, sőt: "tömény grapefruitlé érzésünk támad". A bor mellé jégvödröt is kap ajándékba a vevő, aminek jó hasznát veszi majd pezsgőbontáskor is.
A nyári borválogatások sztárjai kétségkívül a rozék, amelyeknek egyáltalán nem árt, ha hűvösen kortyolja valaki.
forrásom az (MTI-Panoráma)
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.07.07. 12:36
Csonthidegen az igazi! - 2007.07.07.
Címkék: bor hűtő kánikula fröcss borzongás
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr19113450
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.